Lumea Culinara

Supa de mere cu gulii si lapte de cocos

0
Nu ştiu de v-o plăcea, dar eu m-am distrat de minune (şi m-au trecut şi toate năduşelile vreo două zile), până am realizat acest video. Oricum, să vă pice bine reţeta, să vă distraţi de minune gătind şi bucurându-vă de liniştea zilei.


                                                 Nr. porţii: 8
                                    Durata preparare: 40 min

Ingrediente:

1 ceapă
1 gulie
2 mere
2 morcovi
un sfert de ţelină
400 ml lapte de cocos
4 cuişoare
sare
piper
cimbrişor

Cum se face? (Să mai zic ... să nu mai zic...)

1. Căleşti ceapa, gulia, ţelina tăiate cubuleţe într-o lingură de ulei. Când s-au îmuiat morcovii, pui apa, sare şi piper şi laşi la fiert.

2. Când s-au fiert legumele de mai sus, adaugi merele tăiate cuburi şi laptele de cocos, dar şi cuişoarele, cimbrişorul şi mai potriveşti de sare. Mai las-o să dea un clocot. Drege-o cu lămâie (nu întotdeauna merele sunt destul de acre) şi, eventual, cu sare, dacă mai e nevoie.

În rest: Poftă Bună!
şi... zi faină, prieteni dragi,
Lacrima

0 Comentezi?:

Trimiteți un comentariu